advertisement from hosting sitehdrafdn16 hdrafdn3
auto
mar
hdrafdn2


28 feb

Eerste maanden 2017 al weer voorbij, zowaar nog even wat winter met natuurijs gehad maar nu lengen de dagen en gaan we langzaam richting lente!

Afdelingsavond februari: weer ruim 20 aanwezigen, eerst vertelde Cees over zijn jeugd in Maasluis, wonend boven het kantoor van rederij Smit waar zijn vader toen werkte, die reed toen in de faux-cabriolet(plaatje in vorige traction!)die Cees nu aan het restaureren is. Smit International had wereldwijd sleepboten varen waaronder de Elbe die nu weer in oude glorie hersteld is en waarop Cees kon meevaren, fraaie beelden daarvan tonend. Daarna vertelden de gebroeders Jansen over de totstandkoming van weer wat fraaie boeken daarbij prachtige tijdsbeelden vertonend. Op die oude haarscherpe ansichten is echt van alles te zien als je ze in 't groot ziet. De HH sprekers werden met luid applaus en een flesje Frans vocht bedankt!

Op zaterdag 8 april zijn we uitgenodigd door de Stichting Anders J. Goedkoop om hun werkzaamheden aan de gelijknamige sleepboot (aan de overkant bij ASM gebouwd!) te komen bekijken. Vanaf 10.30 h zijn we welkom bij hun werkplaats aan de Rijnkade in Arnhem. Er zijn P -plaatsen gereserveerd daarom wel even opgeven als u komt. Zal ook wat bekendheid aan gegeven worden, dus ook wat publieke belangstelling verwacht. Als de ene groep de sleepboot bekijkt (misschien kan de motor draaien!)kunnen de anderen uitleg over de Traction geven. Na het bezoek willen we aansluitend nog een kort ritje rijden en bij een leuk etablissement eindigen.

Dit jaar is het afdeling Gelre's beurt om de TAN stand op CitroMobile 6 en 7 mei), te bemannen. Het thema is dit jaar Citron en Joie de Vivre. Hebben besloten de in de maak zijnde film Paradise daar te gaan promoten, die gaat over stel jongelui die door Portugal reizen per traction. De filmtraction komt op de in stijl aangeklede stand. We zoeken nog wat stand-bemanning! Zijn altijd zoveel Gelre leden op de beurs aanwezig, als een ieder nu een paar uurtjes op de info stand komt staan

Eerstvolgende evenement is onze deelname aan de Franse Brocante op 25-26 maart op het voormalige Zwitsal-terrein in Apeldoorn. Muziek, curiosia- antiekmarkt, wijn-kaas proeverij enz. U heeft programma per mail al ontvangen. Samen met afdeling Oost willen we daar een mooi rijtje tractions neerzetten - bv van elk type n - deelnemers krijgen hapjes, drankjes,lunchpakket.Even opgeven welke dag u wilt deelnemen aan ernst.berends@kpnplanet.nl Eerstvolgende afdelingsavond is op vrijdag 10 maart, zullen dan wel wat leden ontbreken vanwege bezoek aan beurs in Reims.
EB

maart
10 - afd avond
april
8 - bezoek sleepboot
14 - afd avond