advertisement from hosting site
Klik op het bovenstaande plaatje


Leuk filmje van een proefrit met de traction


Klik op bovenstaand plaatje.


De meeste tractionisten zijn ook een beetje Francofiel en dromen er wel eens van de boel de boel te laten om daar zuidwaarts een ander – wat minder gestrest - leven te gaan leiden. Bij de meesten blijft het echter bij een droom… Toch wonen er inmiddels zeker 3 (ex) Arnhem /Gelre leden in Frankrijk en diverse hebben er een tweede woning! De eerste die ging was Henk van der Krabbe, vele Gelreleden van het eerste uur zullen zich hem nog wel herinneren.

Reed enige tijd Traction, verzamelde hier ook al diverse oude 2 CV’s en ook oude Peugeots hadden zijn aandacht. Samen wel eens op pad / zoektocht geweest in Noord Frankrijk. Heeft inmiddels in Frankrijk een bestaan opgebouwd op de boerenhoeve La Lue vlakbij het dorpje Agonges in departement de Allier (03), hartje Frankrijk dus.


Sinds 1997 zijn wij, Henk van der Krabben en Irma Witte, de bewoners van deze plek en is onze zoon Jean er geboren. De boerderij heeft 7 hectares grond en we houden er een tiental schapen, twee grote werkpaarden en veel kippen. We verbouwen ons eigen graan voor het voer en hooien een maal per jaar. De mannelijke lammeren laten we slachten en serveren we onder andere aan onze gasten. We hebben elke dag verse eieren en de kippen voor het vlees belanden eveneens in de pan. Onze twee paarden trekken de kar waar we ritjes mee maken. Een van de gebouwen, een schuur welke ooit als huis is gebouwd, hebben we omgebouwd tot sfeervolle gîte. Sinds 1999 verhuren wij deze.
Zie www.lalue.eu

Dat zoveel toeristische voorzieningen door Nederlanders zijn opgezet is geen toeval. ”De boerenbevolking kijkt allereerst naar het praktisch gebruik van het landschap. Recreatieve mogelijkheden worden over het hoofd gezien. Nederlanders zijn ondernemend van nature, die kijken met heel andere ogen”, legt gîtes-verhuurder Henk van der Krabben uit. Een Fransman was niet snel op het idee gekomen om leegstaande panden in het schilderachtige dorp Agonges te verbouwen tot vakantiewoningen.

Henk en zijn partner Irma Witte zagen die mogelijkheid wél en verhuren nu artistiek ingerichte huisjes aan landgenoten die op het platteland even willen bijkomen van het drukke leven thuis.Ook Henk en Irma mikken op de doelgroep bij wie Allier het meest in trek is: de groene toerist. Het Hollandse duo kreeg onder meer bekendheid door de verhuur van Solexen. Deze vredig pruttelende, zuinige snorfietsen helpen de sportieve vakantieganger met enig bijtrappen door het heuvellandschap. Aan de gewoonte van Franse automobilisten om je klem te rijden omdat ze met jou en je nostalgische Solex op de foto willen raak je snel gewend.


Onlangs werd op de franse TV hieraan ruim aandacht besteed, geeft mooi beeld van het dorpje, de omgeving, interview met Henk en een kijkje in zijn al aardig groeiende “auto-museum”! Allemaal te zien op www.youtube.com/watch?v=ZACyFHHqTOk
Henk stelt voor om bij hun eens een keer een Traction-meeting te houden.


Lijkt me prachtig idee om eens nader uit te gaan werken, ca 700 km rijden – prachtig gebied, Frankrijk pur sang! Wie gaat er mee?

Bent u er deze zomer in de buurt, ga er gerust eens op bezoek ! contact@lalue.eu

Henk, Irma, Jean en de hond genaamd Peugeot wensen alle bekenden
Bonne Route & Bonne Année!Documentaire over Louis Renault en André Citroën
Klik op bovenstaan plaatje


Klik hier voor de film.
klik op plaatje
Voor de tekst klik hier
Nog een lied waarin de traction vookomt van Georges Brassens.
"pour me rendre a mon bureau"


Als de benzine prijs nog verder stijgt .....
Ga maar vast houtjes hakken en een beetje knutselen aan je Traction !
klik op het plaatje

Eindelijk was ie daar, het honderste lid van afd Gelre. Zaten er vorig jaar al steeds dicht tegenaan, maar steeds net niet!

Toen de melding van de centrale ledenadm dat Jan Pompe uit Nijmegen het 100-ste lid was geworden. Een kennis van hem in Frankrijk kocht een huis met schuren en daarin stond zowaar al jaren een Traction. Zat bij de koop in! Onlangs tijdens zijn bezoek aldaar na 3 dagen de motor aan de praat gekregen, blauwe walm kwam naar buiten en de buren dachten dat er brand was! Blijkt nog een bijzonder model te zijn ook, Normale wiel uit 1952, met de ruitenwissers al beneden - slechts enkele weken zo gemaakt, toen kwam het koffermodel. De bedoeling is de wagen binnenkort naar Nederland te halen en hier verder op te knappen - is geen carte gris bij. Dan waarschijnlijk weer retour Frankrijk .......Zelf een Traction in elkaar "sleutelen"?
Klik op puzzel en ga je gang....


TRACTION AVANT

Zie FILMDe Bende van Oss
 

In de buurt van Ravenstein en Oss zijn de eerste opnamen gemaakt voor de speelfilm “ De Bende van Oss”. De aan de Gelre-leden gestuurde oproep voor figuranten-auto’s had resultaat. Rob le Rütte reageerde en werd uitgenodigd om mee te doen met zijn (engelse) cabrio en reed rond met één van de hoofdrolspelers in de dickey-seat!
Eind september komt de film in de bioscopen.
De film is gebaseerd op historische feiten en speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Brabantse industriestad Oss werd toen geteisterd door een misdaadgolf. De gewelddadige botsingen tussen het proletariaat, de katholieken en de protestanten leidden uiteindelijk in 1939 zelfs tot de val van het kabinet van Colijn.
Website produktie maatschappij www.sigmapictures.com/wp/
In de film komen nog meer oude Citroëns voor:
André Citroën bezocht ooit de Ford fabrieken om naar de productietecchniek te kijken.
Prachtig filmpje van de productie van een T-Ford
klik op onderstaand logo voor het filmpje

Een advertentie en een artikel uit de Gelderlander van 1928
Klik op bovenstaande plaatjes voor een groter exemplaar


Aankondiging in de Gelderlander in 1934 en originel franse advertentie.
Klik op de plaatjes voor een grotere afbeelding in PDF


In de Autokampioen van dec 1955 vroeg men zich af waar het Citroënteken vandaan komt........
Dat ze op Corsica alles van zich af gooien heb ik al eens met eigen ogen kunnen zien.
Maar dat ze dat ook met auto's doen kun je hier zien
Traction op gas
Overzicht van speciaal gereedschap voor Citroën
Een kleine indruk van de activiteiten

Uw Traks op de Tomtom?
Hoe, klik hier

Onze GELRE afdelingsvlag is binnen.
Klik hier om de vlag te bewonderen.

Meer dan 1000 foto's van Tractions op flickr.com!
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public items from the traction avant Citroën group pool. Make your own badge here.

Klik op  Hier vind je een filmpje, van onze Deense vrienden met hun rijdende kegresse:
klik in afbeelding voor dit artikel


The Peking to Paris Motor Challenge


Lees hier over de belevenissen van Olaf Pothoven en Rob van den Berg
op hun tocht met de 15CV van Peking naar Parijs.
Kijk op Pekingparis.nl voor hun reisverslag

De officiele website vind je op pekingparis.com

Gaat u toevallig naar la Douce France..............

Het Office de Tourisme et des Congrès biedt u de gelegenheid om het produktieproces van de nieuwe Citroën C4 te ontdekken, de eerste Citroën die in Mulhouse wordt geproduceerd. U wordt er in twee en een half uur door een gespecialiseerde gids in de industriële site rondgeleid. De bezoeken worden ingeleid door een filmpje en vervolgens worden drie ateliers voorgesteld : het stanswerk – het fabriceren van de stukken vertrekkende van rollen plaatstaal ; het beslaan – het gerobotiseerde samenstellen van de stukken staalplaat ; het monteren – de eindmontage van meer dan 3000 onderdelen op de wagen. De bezoeken hebben het hele jaar door plaats, van maandag tot vrijdag voor groepen en op vrijdagnamiddag voor individuelen (verplichte inschrijving).
Inlichtingen : Marie-France Ehret op (33) 0 389 35 48 42 of mfehret@tourisme-mulhouse.com

Ga naar nl.franceguide.com en zoek op Citroën


CITROEN-FORUM.NL is een site van citroënliefhebbers voor citroënliefhebbers. Alle modellen zijn welkom. Problemen met uw Citroën? Dan is er altijd wel iemand die weet wat er aan de hand is. Neem eens een kijkje op www.citroen-forum.nl


Website met reportages van een 25.000 km rit door Afrika.
De twee tractions rijden op bio-brandstof. Videoreportages en foto's

  In 1975 verschenen in de Volkskrant advertenties voor ledenwerving met
  het motto TREND ZONDER END


  Klik hier voor de advetentie met bij behorende tekst

Oud filmpje met verkeerssituaties in Amsterdam.
Met enige plaatjes van Tractions.
HEEFT U ECHT NIETS GEDRONKEN?
kontroleer het
HIER

Donald en de traction

Meer dan 50 jaar geleden verscheen dit artikel
in de Autokampioen ....
  Op de site YouTube zijn diverse videofilmpjes
  over tractions te vinden.
  klik op het YouTube logo
  Als de video niet doorloopt klik me rechts in plaatje en zet quality maar medium of low

http://gelre.freestarthost.com/tabs/info/cabrio/6cab.html overzicht TYPENR"s

Stuurt u wel goed?
Lees artikel over de kwaliteit van nieuwe stuurwielen
die op dit moment te koop zijn.

Liever naakt dan namaak......

Een 6-cylinder cabrio ziet het licht

Het verhaal van de MAZDA lamp.


Waarschijnlijk ook wel eens een oud lampje moeten vervangen in uw Traks en toen een lampje tegengekomen waarop Mazda stond.
Nee, het heeft niets met het Japanse automerk te maken.


Op 21 December 1909 gebruikte General Electric voor het eerst de naam MAZDA op hun lampen. De naam was beschermd en kreeg het nummer 77779 van het United States Patent ands Trademark Office. Nu associëren we de naam met een automerk, maar toen het voor het eerst gebruikt werd door General Electric werd de naam gekozen voor het beste wat de Amerikaanse verlichtingsindustrie toen had te bieden en werd Mazda gekozen om het feit dat in de Persische mytologie de naam Ahura Mazda was gegeven aan de god van het licht.
Meer is te vinden op Mazda story


           Goed opvoersetje gebruikt?        klik op het plusje voor grotere afbeelding
Herman en Ernst bij Omroep Gelderland.

Woensdag 7 sept waren Herman en Ernst bij de studio van Omroep Gelderland voor een live interview over het Citroen jaarfeest in de omgeving van Arnhem.


Artikel gevonden in Autotelegraaf.

De Hertogstraat in Nijmegen toen en nu
Lees dit wonderlijke bericht <
Dames, deze Citroën-laarsjes zijn gezien op de
Motor Show bij Bologna
LOOP of SLOOP???
Klik hier voor een bijzondere traction
Klik op het plaatje voor een verhaal met foto's over het zoeken naar een Traction in Frankrijk.
Een verhaal uit gevonden in een Noors tijdschrift uit 1924 over auto's in de winter. De Citroën Kegresse komt ook aan bod.
Klik HIER voor het verhaal.


  Een van onze Gelre leden was te zien in

  bij Omroep Gelderland TV.Belgische Citroën folder uit 1953
Over afmetingen gesproken.


Nieuwe tijden nieuwe techniek....? Zie hier hoe weinig er veranderde in het principe van snelheidsmeter en kilometerteller.

Helemaal waar is het niet want dit is de teller van de Xsara Picasso, dus er verandert toch wel iets.

TRACTIONS IN DE WEST ?


Artikel over tractions op vreemde plaatsen.
Krantenbericht met foto uit Hanoi.....Kijk eens op de achterkant van een wieldop.
Vaak staan er vreemde tekens op. Iemand een idee wat dit betekent??


'n Greep uit de belevenissen met de UG-70-07 en de PG-77-53
in de vijftiger jaren!


Plaatjes van Tractions die hun beste tijd hebben gehad....>